16e plaats en rijder van de dag in Berghem tijdens NK6 - Rick den Hartog
15941
post-template-default,single,single-post,postid-15941,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

16e plaats en rijder van de dag in Berghem tijdens NK6

16e plaats en rijder van de dag in Berghem tijdens NK6

De eerste race na de zomerstop zou plaatsvinden in Berghem, maar ditmaal werd de baan met een andere layout gereden. Op vrijdag begonnen de trainingen waarin we ons best deden om de juiste snelheid te vinden. Ook op zaterdag vervolgden we onze trainingen, waarin ik een paar goede rondetijden kon noteren. Een van deze rondetijden was goed geweest voor een 15e positie in de kwalificatie, maar helaas lukte het mij niet om dit daadwerkelijk te herhalen in de kwalificatie. Op het moment dat ik een goede ronde kon gaan rijden omdat mijn banden op het ‘piekmoment’ waren, werd ik bewust geblokt door een andere rijder, waardoor ik door het vuil moest en het piekmoment verdwenen was. Weg goede rondetijd, 27e plaats. Dat betekende van achteraan naar voren rijden in de eerste race op zondag. Dit lukte redelijk, na een goede start kon ik finishen op een 22e positie, wat ook mijn startplaats voor de finale werd. In de finalerace kon ik nog een paar plekjes goed maken en daarnaast profiteren van straffen van andere coureurs. Uiteindelijk werd ik als 16e genoteerd, mijn beste resultaat tot nu toe. Voor deze prestatie en mijn rijgedrag, werd ik verkozen tot rijder van de dag en kreeg ik het Start’84 Pittalk award.

Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.