Dramatisch resultaat in Lelystad door defecte kart - Rick den Hartog
15772
post-template-default,single,single-post,postid-15772,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Dramatisch resultaat in Lelystad door defecte kart

Dramatisch resultaat in Lelystad door defecte kart

Op zondag 10 september werd ronde 5 van de Outdoor Sprint Cup verreden en wel op de kartbaan van Lelystad. Al van te voren was ik bang punten te gaan verliezen door een kapotte kart en deze angst werd waarheid. Het was algemeen bekend dat de karts daar niet erg gelijk zijn, maar de zon scheen en de baan lag er mooi bij. Tijdens de training merkte iedereen dat er veel verschil in de karts zat en als ik naar mijn kartloting keek, leek het geen goede dag te worden. Race 1 mocht ik als zesde aanvangen, waarbij ik in de eerste rondes op kon rukken naar een derde positie. Van achter uit het veld kwamen ondertussen Matthijs Hofman en Michel Zandvoort, twee concurrenten voor het kampioenschap, hard aan. Ik moest vol in de verdediging en hield dit een ronde of 7 vol, maar het kartverschil was te groot om dit de hele race voort te zetten. Matthijs kwam mij voorbij en een paar rondes later lukte dit ook Michel, waarna ik op een vijfde plaats eindigde.

Race 2 mocht ik als vierde beginnen, een goed uitgangspunt. Ik had een mindere start en zag Charles de Klein vanaf de 8e plaats ineens naar voren rijden. Ik kon langzaamaan richting de tweede plaats terugrijden, maar kwam toen achter Charles. Ik kwam er met mijn kart niet voorbij, zijn kart trok namelijk veel beter uit de bochten. Na een lange strijd moest ik mede hierdoor ook mijn tweede plaats vergeven aan Ferry Drent, thuisrijder in Lelystad. Dit leidde tot een derde plaats in race 2.

Voor race 3 lootte ik mijn slechtste kart en moest ik ook nog eens als 11e starten. De kart stuurde bijna niet naar rechts en was ook lastig om mee te remmen. Bij de start kwam ik redelijk weg, ik kon een paar plekken winnen en lag inmiddels op een 8e plaats. Dit bleef de hele race zo, ik zat op een afstandje achter een groep die met elkaar aan het knokken waren, maar had simpelweg niet de snelheid met de kart om aan te sluiten. Bij het opkomen van het rechte stuk in de op een na laatste ronde brak (waarschijnlijk) mijn aandrijfriem, waardoor ik alle power verloor en nog maar net de pitstraat kon bereiken. Hier aangekomen viel mijn kart helemaal stil en vroeg ik aan de wedstrijdleiding hoe lang we nog hadden te rijden. Ze gaven echter niet zo snel antwoord en daarop besloot ik in een andere kart in te stappen om de race te vervolgen, dit inmiddels wel op een ronde achterstand op het gehele veld. Het bleek de laatste ronde te zijn en ik kon niks meer uitvoeren, was op zich al onmogelijk is als je op een ronde achterstand rijdt.

Met een 5e, een 3e en een laatste plaats werd ik 8e van de dag en verloor ik zeer kostbare punten op mijn directe concurrenten Matthijs Hofman, Michel Zandvoort en Robbin van de Brink, die allen op het podium eindigde vandaag. Hopelijk heb ik mijn pech dit seizoen gehad, na twee gebroken aandrijfriemen in Oldenzaal en Lelystad. Wanneer dit niet was gebeurd, was ik inmiddels al bijna kampioen geweest, maar nu moet ik alle zeilen bijzetten om het in de laatste race in Eefde binnen te slepen. Mijn voorsprong is namelijk van 18 punten, naar 9 punten geslonken. Zonde, maar het hoort bij de sport.

Geen reactie's

Geef een reactie