Ik start mijn eigen kartteam! - Den Hartog Racing Team
16168
post-template-default,single,single-post,postid-16168,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Ik start mijn eigen kartteam!

Ik start mijn eigen kartteam!

Wauw, na een maandenlange voorbereiding kan ik het eindelijk officieel bekend maken. Ik start mijn eigen kartteam! Na jarenlang zelf intensief wedstrijden gereden te hebben in verschillende takken van de kartsport, ga ik nu mijn ervaring delen met de jeugd en hen een kans bieden om eenvoudig in te stromen in de racerij! Stop ik dan zelf met karten? Nee, zeker niet! Lees snel verder en maak kennis met het Den Hartog Racing Team!

Den Hartog Racing Team

Sinds ongeveer twee jaar geef ik elke week kartlessen bij The Maxx Veenendaal, een indoorbaan met razendsnelle elektrische karts. Inmiddels hebben we ongeveer 15 vaste rijders en deze breken keer op keer de snelste maandtijden. Ik moet zelf alle zeilen bijzetten om ze bij te houden, wat ontzettend gaaf is om te zien! Een aantal kinderen van deze lessen hebben aangegeven graag verder te willen in de kartsport, maar hoe?

Dat wordt nu heel eenvoudig! In 2020 ga ik minimaal 6 kinderen in de leeftijd van 9 – 16 jaar intensief begeleiden tijdens het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH. We gaan samen verschillende kartbanen bezoeken om te trainen en zullen alles doen om volgend jaar een aantal bekers in de wacht te slepen!

Nederlands Kampioenschap Huurkarts

Het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH (KID’s) is het officieel Nederlands Kampioenschap Huurkarts onder auspiciën van de KNAF (Knac Nationale Autosport Federatie) en bestaat uit twaalf wedstrijden op de betere Nederlandse indoor- en outdoor kartbanen. De titels Nederlands Kampioen NKH zijn de enige KNAF/CIK/FIA erkende Nederlandse titels in huurkarting.

HET KARTTEAM

Het team zal bestaan uit een aantal kinderen die samen één droom hebben: de autosport in! Ik zal hen helpen om de eerste stappen te zetten in de racerij. We gaan van kartlessen op één indoorbaan naar het rijden van competitieve kartwedstrijden door heel Nederland. Dat vergt veel tijd en energie, maar we hopen een aantal bekers in de wacht te slepen! Samen zullen we dezelfde raceoveralls dragen met de daarbij behorende teamsponsors en voldoende ruimte voor individuele sponsors. De rijders van het Den Hartog Racing Team worden op een later moment allemaal voorgesteld!

Wat ga ik racen?

Het rijden van de races met het team zal veel tijd in beslag nemen, ga ikzelf dan stoppen met racen? Dat zeker niet! Sinds ik begonnen ben met karten, heb ik nog geen enkel moment aan stoppen gedacht. Wat ik dan precies ga rijden, dat is nog niet bekend. Vorig jaar heb ik een mooie stap mogen zetten naar het 2-takt karten in de Chrono Karting Series, maar hier ontwikkelde ik al snel een nieuwe ambitie: de kartsport voor iedereen toegankelijker maken. De eerste stap om dit te doen is door het Den Hartog Racing Team op te richten, waarbij kansrijke karters een kans krijgen om zich te laten zien! #JoinOurRace

Wil jij weten hoe je kan starten met karten? Lees dan hier verder.

Blijf op de hoogte!

Wil jij niets missen van onze avonturen? Volg ons dan op Facebook en Instagram! Lees hier een leuke aankondiging van de EdeStad.

Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.