Spannende dag in regenachtig Oldenzaal - Rick den Hartog
5
post-template-default,single,single-post,postid-5,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Spannende dag in regenachtig Oldenzaal

Spannende dag in regenachtig Oldenzaal

Juli, een maand waarin je zonnige en warme racedagen verwacht, wat we overigens in juni dit jaar veel hebben gehad. Vandaag was het anders erg regenachtig en fris in Oldenzaal, het beloofde twee regenraces te worden. Tijdens de eerste kwalificatie kon ik er niet meer dan een zesde startplaats uithalen. Aangezien wij op de droogweerbanden, de slicks, rijden, is het vrij lastig om in de regen in te halen. Bij de start kwam ik goed weg, kon bijna een plek winnen, maar toen kwam ik aan de buitenkant in het gedrang, waardoor ik een plaatsje verloor. Naarmate de race vorderde kon ik wat terugwinnen en rijdend op een zesde plaats had ik last van een rijder die continu duwtjes op het aanrempunt gaf en soms expres probeerde iemand eraf te rijden. Hierdoor kon ik niet optimaal aanvallen bij de coureur voor me, Thony Everhardus. In een van de laatste paar rondes werd ik er bijna af gereden door de rijder achter me, maar ik kon me gelukkig staande houden, waarna ik hem redelijk hard aan de binnenkant voorbij ging en hij spinde. De wedstrijdleiding noemde het echter zijn verdiende straf. Ik had het gevoel dat er waarschijnlijk meer in gezeten had dan een vijfde plaats in race 1. Voor race 2 was het nog harder gaan regenen, waardoor de baan nu nog natter was. Iets wat ik leuk vind en ik kwam in de kwalificatie dan ook lekker in mijn ritme, P2 achter Niels Mutser. Opnieuw had ik een goede start, maar ik zat weer aan de buitenzijde van de baan, waardoor ik nu eieren voor m’n geld koos en de aansluiting met Niels zocht om verder niks te verliezen. Dit lukte en samen konden we redelijk wegrijden van de rest, waarna Niels nog verder weg kon rijden. Meer dan een P2 zat er voor mij niet in, waardoor ik op ‘safe’ ging rijden om mijn tweede positie te behouden. Met een P5 en P2 werd ik derde van de dag.

Geen reactie's

Geef een reactie