Kampioen Formula Karting Coronel! - Rick den Hartog
16012
post-template-default,single,single-post,postid-16012,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Kampioen Formula Karting Coronel!

Kampioen Formula Karting Coronel!

De laatste racedag van het Formula Karting clubkampioenschap bij Coronel. Dit kampioenschap bestond uit drie racedagen, waarvan ik de eerste gewonnen heb en de tweede niet meedeed in verband met andere wedstrijden.
De laatste race was gisteren en hier besloot ik wél weer aan deel te nemen in de hoop dat ik het eindpodium kon bereiken.
Allereerst was er een kwalificatierace in een poule, waarmee je je kon plaatsen voor de A finale. Deze won ik en daarmee mocht ik als tweede de finale starten.
Er was in de races een tactisch element toegevoegd, de zogenoemde ‘shortcut’. Dit houdt in dat je één keer per race een stuk mocht afsnijden.
De rijder voor me was ook de leider in het kampioenschap. Ik kon hem inhalen door als eerste het tactische element uit te voeren om uiteindelijk voor hem op de baan te komen.
Dat lukte en ik kon het gat zelfs vergroten, waarmee ik ook de laatste racedag won. Ondertussen was er een heftige strijd achter mij aan de gang, waarbij ook de leider in het kampioenschap onder druk kwam te staan. Hij werd zelfs van de baan gereden en kwam stil te staan.
Uiteindelijk had ik 40 punten bij elkaar gesprokkeld door de twee overwinningen, evenveel als de nummer twee en één punt meer dan de nummer drie. Hiermee wist ik zeer onverwachts zelfs het kampioenschap binnen te slepen, omdat ik ook het meeste aantal overwinningen had. Twee van de drie wedstrijden meegedaan, maar wel precies genoeg punten om kampioen te worden!
Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.