Net naast het podium in Swalmen - Rick den Hartog
NKH race 5 in het Limburgse Swalmen. Net naast het podium in een spannende finale.
Racing, karting, sport, marketing, sponsoring, sponsorship, sportmarketing, race, influencer, sociale media, instagram, instagraminfluencer sport, sportinfluencer, karter, coureur influencer, coureur, bereik, facebook, twitter, online, seo, likes, veel volgers, racedriver, sponsor. sponsor worden, samenwerking sporter, reclame, karten, kartbaan, rick den hartog,
16073
post-template-default,single,single-post,postid-16073,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Net naast het podium in Swalmen

Net naast het podium in Swalmen

Ronde 5 van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts stond gepland op zaterdag 25 mei 2019 in het Limburgse Swalmen. Ik ben slechts één keer eerder op deze baan geweest en inmiddels was het circuit uitdagender geworden door onder andere een nieuwe fly-over (een brug in de baan) en nieuwe karts.

 

Genoeg reden om de donderdag voor de wedstrijd even 250 kilometer met de auto te rijden om een paar keer te trainen. Het was rustig en ik besloot 3 heats te rijden. Prima rondetijden die rond de 39,0 seconden schommelden. Er zat meer potentie in en de baan lag mij lekker, klaar om de strijd aan te gaan keerden we weer terug naar huis.

 

Op zaterdag was het zo ver. Rond half acht vertrokken we naar de baan om daar het laatste trainingsplekje op te vullen, iedereen was er al vroeg bij. Even inrijden en met een tiende positie kwam ik wel redelijk verbaasd van de baan. De dag bestond verder uit vier selectieheats tegen verschillende poules. Ik lootte een vrij goede poule en daarmee begon de dag veelbelovend.

 

 

 

De eerste selectieheat ging meteen goed. Ik kwalificeerde mijzelf in de één-ronde-kwalificatie als 2e en verbrak daarmee meteen mijn persoonlijk record op deze baan. Meteen na de rollende start merkte ik de snelheid te hebben om de nummer 1 aan te vallen en al bij de eerste poging lukte dit. Even de rijders achter me goed in de gaten houden en verder de race gemakkelijk uitrijden. Dat lukte en ik won de eerste race van de dag.

 

Voor de tweede selectieheat kwalificeerde ik mij opnieuw als tweede. Tijdens de race verloor ik geen plekje, maar helaas kon ik er ook geen één winnen. In de achtervolging op de nummer 1 werd ik hiervoor als 2e afgevlagd.

 

De derde selectieheat verliep meteen vanaf de start al gek. Ik kwalificeerde me als derde en tijdens de rollende start kwamen de nummers 1 en 2 met elkaar in het gedrang. Nog vóór de startstreep werd de nummer 2 naar buiten gedrukt, terwijl ik mijn aanloop nam om goed de brug op te komen. Deze fly-over lag namelijk direct na de startstreep, waardoor het dus extra belangrijk was om juist daar de snelheid te hebben. Terwijl de nummer 2 naar buiten geduwd werd, moest ik een ontwijkende lijn aan nemen. Hierdoor kwam ik al op de startstreep naast hem te rijden. Ik wist dat ik fout zou zijn en besloot wat van m’n gas te gaan. Terwijl ik dat deed dacht ik: ik moet wel snelheid hebben om de brug op te komen en kan niet plots gaan remmen in verband met de rijders achter mij. Ik besloot toch weer op het gas te gaan en kon niet voorkomen dat ik de tweede positie al op de startstreep overnam. Na een paar rondjes werd voor mij de waarschuwingsvlag getoond, die zag ik al aankomen. Helaas besloot de wedstrijdleiding na de race mij toch nog twee plaatsen straf te geven. Op zich een prima besluit, alleen was deze straf voor mij onoverkomelijk.

 

Tijdens de laatste selectieheat kwalificeerde ik mij opnieuw als tweede. Gedurende de race kon ik de nummer 1 aanvallen, maar al snel sloten ook de nummers 3 en 4 achter mij aan. Ik besloot op ‘safe’ te rijden en mijn 2e positie te verdedigen. Dat lukte en met een 1e, 2e, 4e en 2e plaats stond ik na de selectieheats als 3e in het klassement. Dat waren al mooie punten in de pocket voor het kampioenschap! De finale moest nog wel komen…

 

Als derde van start in de finale, dat is een goede uitgangspositie! Helaas lootte ik wel mijn slechtste kart van de dag en daarmee wist ik al zeker dat ik de snelle coureurs achter mij moest gaan verdedigen. Met deze kart verloor ik vooral veel snelheid met het oprijden van de brug, waardoor ik op een belangrijk inhaalpunt bij het naar beneden rijden alle zeilen bij moest zetten om de rijders achter mij te houden. Helaas lukte dit niet en viel ik een plekje terug, net naast het podium. Ik kon het tempo niet volgen, maar de twee rijders voor mij gingen met elkaar aan de haal. Dat was voor mij dé kans om weer terug te komen! Ik sloot aan, kon nog een keer de derde plek overnemen, maar verloor hem helaas in de laatste ronde weer. P4 over de streep en prima punten voor het klassement, maar wel net naast het podium…

 

Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.