Outdoor Sprint Cup kampioen na zinderende finale - Rick den Hartog
15789
post-template-default,single,single-post,postid-15789,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Outdoor Sprint Cup kampioen na zinderende finale

Outdoor Sprint Cup kampioen na zinderende finale

Op zondag 15 oktober was de zon al vroeg te zien en het beloofde een mooie dag te worden. De finale van de Outdoor Sprint Cup stond op de planning en ik was kampioenschapsfavoriet. Aangezien de baan vroeg in de morgen nog voor de helft in de schaduw lag en het zeer vochtig buiten was, was het glijden geblazen tijdens de training. Aparte omstandigheden, waarbij ik niet voor de snelste rondetijd ging, maar voor het testen van de grenzen. Dit leidde ertoe dat ik een paar keer van de baan ging, maar ik voelde me wel goed voorbereid op de races. Tijdens race 1 mocht ik als tweede starten en was de baan al een stuk droger. Ik had een goede start, maar moest de eerste rondes tegen de achterkant van de helm van Michel Zantvoort kijken. Een paar rondes later kon ik hem passeren en de eerste race redelijk makkelijk op mijn naam schrijven. Tijdens race 2 moest ik als 13e starten. Ik had een super goede eerste ronde, maar vanwege teveel gedoe en geduw door de rijders werd er besloten een herstart te laten plaatsvinden. Ook deze ging goed, maar wel iets minder. Ik kon een aantal rijders passeren, met Matthijs Hofman in de achtervolging. Aangezien hij de concurrent was voor het kampioenschap besloot ik verdedigend te gaan rijden, terwijl ik op een vijfde plaats lag. Tijdens de laatste ronde kwamen we door gedrang bij de rijders voor ons, op hun bumpers. Met het ingaan van de laatste paar bochten positioneerde ik me goed, waarbij Matthijs mij nog bijna kon passeren, maar ik wist dat het tussen de rijders voor ons fout zou gaan. Dit gebeurde ook, ik kon drie rijders inhalen en op een indrukwekkende tweede plaats finishen na als dertiende te zijn gestart. Hiermee was het kampioenschap binnen, maar uiteraard wilde ik ook de laatste race winnen. Ik moest hierin als vijfde starten en had het tijdens de eerste rondes vrij lastig om voorbij de rijders voor me te komen. Langzaamaan lukte dit, waarna ik ook race 3 won. Hiermee werd ik gemakkelijk dagwinnaar, wat leidde tot 21 punten voorsprong in het kampioenschap. Dat betekent; Outdoor Sprint Cup kampioen 2017 voor het tweede jaar op een rij!

Geen reactie's

Geef een reactie