P2 in Oldenzaal na een spannende finale - Rick den Hartog
Een goede wedstrijddag van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts in Oldenzaal met een spannende finale leidt tot een 2e plaats!
Racing, karting, sport, marketing, sponsoring, sponsorship, sportmarketing, race, influencer, sociale media, instagram, instagraminfluencer sport, sportinfluencer, karter, coureur influencer, coureur, bereik, facebook, twitter, online, seo, likes, veel volgers, racedriver, sponsor. sponsor worden, samenwerking sporter, reclame, karten, kartbaan, rick den hartog,
16103
post-template-default,single,single-post,postid-16103,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

P2 in Oldenzaal na een spannende finale

P2 in Oldenzaal na een spannende finale

Zaterdag 15 juni vond ronde 6 van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts plaats in Oldenzaal, een baan die voor mij heel bekend is. Ik heb daar jarenlang verschillende kampioenschappen met succes gereden, maar ik was er nu al anderhalf jaar niet meer geweest. Bijna 40 rijders zouden er aan de start staan, wat zorgde voor goede concurrentie.

 

Droog, regen, droog, regen, droog

Onderweg naar Oldenzaal was het continu aan het regenen en volgens de weersvoorspellingen zou het in de ochtend wisselvallig worden. In de middag zou de zon gaan schijnen en toen we aankwamen in Oldenzaal, bleek het droog te zijn. De baan was nog wel nat, maar die reden we in de trainingsheats snel droog. Na de trainingen begon het weer te regenen, waardoor de eerste selectieheats op een natte baan verreden werden.

 

Succes in de selectieheats

Tijdens mijn eerste race was de baan drogende, waarbij ik mij op een 5e positie kwalificeerde. Al snel kon ik de 4e en 3e plaats overnemen, om vervolgens als 3e de eerste heat te finishen. Er zat meer in, maar ook in de tweede selectieheat kwalificeerde ik mij als 5e. De baan was inmiddels droog en tijdens deze race wist ik als 2e te finishen.

Net na deze race en de weging door de wedstrijdleiding, ontstond er een kleine onweersbui met veel regen. De baan was drijfnat, maar al snel kwam de zon er weer doorheen. De baan droogde ontzettend snel en tijdens mijn derde en vierde selectieheat wist ik Pole Position te rijden in de kwalificatie en ook 1e te worden in de races. Hiermee had ik ruimschoots voldoende punten om de finale als 1e te starten.

 

Een crash en veel straffen

Nu de selectieheats verreden waren, kwam de wedstrijdleiding met een mededeling. Er waren namelijk tientallen rijders geweest die één of meerdere verplichte weegmomenten waren vergeten. Zij kregen allemaal een straf opgelegd, waarbij ze in de betreffende race als laatste geclassificeerd werden. Dit vergde veel tijd van de wedstrijdleiding en het gooide het klassement compleet om.

Gelukkig was ik geen weegmomenten vergeten en mocht ik de finale gewoon als 1e starten. Eerst zouden de C-finale en B-finale verreden worden, maar al in de C-finale ging het goed mis met een paar coureurs. In een snelle bocht werd een inhaalactie ingezet, wat voor twee coureurs in de bandenstapels eindigde. Één van hen vloog zelfs uit de kart en belandde op het asfalt. De race werd stilgelegd, maar gelukkig kwamen alle betrokken coureurs er goed vanaf.

 

Een super spannende finale

Mijn Pole Position was natuurlijk een goed uitgangspunt, maar er zaten een aantal snelle coureurs achter mij die óók voor de winst wilden gaan. Ik kwam goed weg en verdedigde de eerste bochten, maar helaas probeerde een rijder achter mij toch een gaatje te maken door over de curbstones een harde inhaalactie in te zetten. Hij werd door de hoge curbstones gelanceerd en kwam tegen mij aan, waarmee ik nog een paar plekken verloor. Ik moest mijn weg vervolgen vanaf de 5e positie en belandde in een felle strijd met de nummers 4, 3 en 2.

De nummer 1 was inmiddels gevlogen en ik probeerde mij te positioneren om een fout van mijn voorgangers te slim af te zijn. Dit lukte en ik kon ze alle drie in één bocht inhalen. Er waren nu nog slechts enkele rondes te gaan en voor mij was het de taak om alle deuren dicht te zetten. Ik verdedigde hard en wist mijn positie maar net te behouden. Ik finishte als 2e, wat mij hele goede punten voor het kampioenschap opleverde. De rijder voor mij doet namelijk niet mee aan het gehele kampioenschap en ten opzichte van de concurrentie heb ik veel punten goed gemaakt.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.