P25 in eerste NK wedstrijd - Rick den Hartog
15884
post-template-default,single,single-post,postid-15884,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

P25 in eerste NK wedstrijd

P25 in eerste NK wedstrijd

Tijdens het weekend van 24 en 25 maart vond de eerste race van het Nederlands Kampioenschap 2 takt karting plaats. Op het prachtige circuit van Genk (Belgiƫ), tevens de thuisbaan van Max Verstappen, zou ik het tegen 35 andere rijders in mijn klasse opnemen. Donderdags kwamen we aan op het circuit om de voorbereidingen te treffen in de racetent, welke we de week ervoor al op hadden gezet. Vrijdags gingen we voor het eerst de baan op om vrij te trainen. Ook zaterdag werd gebruikt voor vier trainingssessies en daarnaast de kwalificatie. Ook was op zaterdag de rijdersregistratie, technische keuring en rijdersbriefing. Tijdens de kwalificatie noteerde ik de 29e tijd, waar we niet tevreden over waren. Zondag, de racedag begonnen we met een korte training om weer even het gevoel te krijgen. Hierna startten de wedstrijden en tijdens de eerste rondes kon ik lekker mee komen met de rest van het veld. Hier en daar won ik een plekje bij de start, wat ik een poos vol kon houden, maar helaas verloor ik er wat meer door een paar ruwe inhaalpogingen van andere coureurs. Finish op P33. Dit betekende dat ik de finale vanaf de 33e startpositie aan moest vangen. Tijdens de finale had ik een goede start en kon ik goed door het veld heen komen. Gedurende bijna de hele race had ik leuke gevechten, waarna ik op een 25e plaats over de streep kwam. Het dagresultaat was dan ook 25e van de 36 rijders.

Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.