P8 in Middelburg - Rick den Hartog
16022
post-template-default,single,single-post,postid-16022,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

P8 in Middelburg

P8 in Middelburg

In het verre Zeeland vond ronde vier van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts plaats op de mooie indoorbaan van Middelburg. Al op vrijdagmiddag besloot ik een tweetal trainingsheats te rijden, maar helaas was het vrij druk op de baan waardoor er weinig ruimte was om goede rondetijden te klokken. Voor mij was het inmiddels zo’n twee├źnhalf jaar geleden dat ik hier gereden had, destijds was de lay-out van de baan anders en won ik hier het kampioenschap.

Deze wedstrijd zou echter lastiger worden. De dag bestond uit een trainingsheat en vier selectieheats in verschillende poules, welke elk aangevangen werden door middel van een 1-ronde kwalificatie. In de eerste kwalificatie reed ik geen denderende tijd, waardoor ik als zesde moest beginnen en uiteindelijk als vijfde kon finishen. De tweede kwalificatie ging vele malen beter, met Pole Position als resultaat. Ook de race wist ik te winnen, wat toch weer even een lekker gevoel was.

De derde race was opnieuw geen beste, zesde starten en zesde finishen mede door een kart die toe was aan nieuwe achterbanden. Veel glijden, waardoor het duwen-en-trekken was om het tempo te volgen. De laatste selectieheat verliep beter, een derde positie in de kwalificatie en een derde plaats in de race.

Nadat de punten verdeeld waren, mocht ik als zevende de finale starten. Een redelijk uitgangspunt om naar voren te rijden, wat direct in de eerste rondes prima lukte. Ik lag inmiddels op de vijfde positie en begon de nummer vier aan te vallen. Door de kleine risico’s die ik hierbij nam, verloor ik een plekje en viel terug naar de zesde plaats. De twee rijders voor mij begonnen wat aan te vallen en te verdedigen, waarbij ze elkaar raakten en ik uit moest wijken. In deze milliseconde koos ik de verkeerde kant, wat me helaas nog eens twee plaatsen kostte. Hierbij belandde ik op de achtste positie, wat ook mijn dagresultaat zou worden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.