P9 in het NKH door een opzettelijke beuk! - Rick den Hartog
16197
post-template-default,single,single-post,postid-16197,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

P9 in het NKH door een opzettelijke beuk!

P9 in het NKH door een opzettelijke beuk!

Wat een racedag, ronde 7 van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts NKH. De dag bestond uit een training, 4 selectieheats en een finale. Deze laatste race voor de zomerstop werd verreden op één van mijn favoriete kartbanen, de outdoorbaan van Karting Eefde.

De loting van de karts

De weersvoorspellingen waren wisselvallig, maar het was droog toen we arriveerden op het circuit. De eerste training verliep prima, waarmee goede hoop voor een mooie klassering gevestigd werd. Helaas vielen er al tijdens de eerste trainingen een paar karts stil en bleken de karts soms veel verschil te hebben. Hiermee werd de loting van de karts nog belangrijker.

De selectieheats

De selectieheats hadden elk een één ronde kwalificatie, waarmee de startvolgordes bepaald werden. Mijn eerste kwalificatie verliep niet zo soepel, ik moest de race namelijk als 9e aanvangen. Deze kart had ontzettende onderstuur naar rechts, waardoor ik moeite had om de bochten door te komen. Aangezien bijna alle bochten in Eefde naar rechts gaan, was dit niet bepaald een voordeel. Uiteindelijk wist ik als 7e te finishen, maar dat zijn natuurlijk niet de punten die we willen scoren.

Vlak voor de tweede selectieheat begon het alsnog te regenen. Gauw trok ik mijn regenpak aan en met een redelijke kwalificatie begon ik de race als 4e. Uiteindelijk wist ik als 3e te finishen, wat voor prima punten zorgde.

De derde selectieheat verliep opnieuw minder goed. Een kart die totaal geen snelheid uit de bochten had, maakte het lastig om een snelle rondetijd neer te zetten. Ik kwalificeerde mij als 9e en kon ook in de race niet aanvallen. Ik moest alle zeilen bij zetten om überhaupt mijn voorgangers bij te houden, maar meer zat er niet in.

De laatste race voor de finale deze NKH race werd voor mij extra belangrijk, aangezien het voor het eerst dit seizoen weleens zo kon zijn dat ik de A finale niet zou halen. Vlak voor de race begon het opnieuw te regenen en tijdens de één ronde kwalificatie wist ik op de natte baan de snelste rondetijd te noteren. Dit gaf goede moed voor een hogere klassering en na een paar leuke gevechten op de baan (eindelijk had ik namelijk een kart waarmee ik de strijd aan kon gaan) finishte ik als 2e. Daarbij moet ik wel vermelden dat de nummer 1 verreweg de snelste kart van de dag had.

Een verpeste finale

Na de selectieheats mocht ik als 12e van start in de A finale. Ik had één taak: naar voren rijden! Helaas kwam ik bij de start al in het gedrang terecht, waarmee ik mijn weg als laatste weer moest vervolgen. Ik kon terug rijden naar de 9e plaats en daarna begonnen er een aantal coureurs voor mij met elkaar te knokken. Ze vlogen met z’n drieën van de baan, waarna ik de binnenbocht nam en doorstoomde naar de 6e positie.

Vlak hierna kreeg ik uit het niets een keiharde, opzettelijke beuk door een rijder achter mij. Ik spinde en moest opnieuw vanaf de laatste positie mijn weg vervolgen. Uiteindelijk kon ik nog een paar coureurs inhalen en kregen de twee coureurs die meerdere incidenten veroorzaakten (waardoor ik er ook af gebeukt werd) allebei een zwarte vlag. Ik heb dat zelf nog nooit meegemaakt op de kartbaan en helaas moest ik mede daardoor genoegen nemen met de 9e plaats van de dag. Ontzettend balen, aangezien een top-5 klassering mogelijk was geweest.

Zomerstop NKH

Na 7 races is het tijd voor de zomerstop van het NKH en gaan we na de zomer naar Roosendaal voor race 8. Daarna komen de circuits Eefde, Oldenzaal, Nijmegen en Middelburg. Hopelijk kunnen we daar weer betere punten scoren voor het klassement!

Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.