Winst in Oldenzaal zorgt voor uitbreiding leiding in het klassement - Rick den Hartog
26
post-template-default,single,single-post,postid-26,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Winst in Oldenzaal zorgt voor uitbreiding leiding in het klassement

Map where your photos were taken and discover local points.

Winst in Oldenzaal zorgt voor uitbreiding leiding in het klassement

Voor de derde week op rij was Oldenzaal het circuit waarop ik een wedstrijd zou rijden. Ditmaal voor de Outdoor Sprint Cup, zaak voor mij om de leiding in het klassement uit te breiden! Ik zou de races starten vanaf een tweede, dertiende en tiende plaats en na de trainingsheat had ik het gevoel dat ik vandaag veel punten op de concurrentie kon gaan winnen, alhoewel mijn startposities ten opzichte van hen niet geweldig waren. Ik was in de trainingsheat namelijk 3 tiende sneller dan de rest van het veld.

Tijdens race 1 startte ik vanaf de tweede plaats, even kwam ik in wat gedrang waardoor ik niet goed de aanval kon openen op de nummer 1, maar ik was wel veel sneller. Hierdoor wilde ik er natuurlijk graag langs en dit lukte dan ook na een ronde of 2 gereden te hebben. Hierna kon ik een groot gat trekken naar de rest en de race gemakkelijk winnen.

Tijdens race 2 zou het iets lastiger worden, startende vanaf de dertiende plaats. Na de start kon ik langzaam naar voren komen, totdat ik achter twee rijders terecht kwam en ik de verkeerde kant koos. Ik dacht namelijk dat een van de twee van de baan ging en ik er gewoon omheen kon rijden, maar de rijder kwam weer terug de baan op en ik moest uitwijken. Hierdoor verloor ik ongeveer drie plaatsen en wist helaas niet meer veel te winnen, rijdende achter een goed verdedigende Henry Zantvoort. Meer dan een zevende plaats zat er niet in, maar de meeste concurrenten en titelkandidaten zaten nog achter mij in het veld, Robbin van den Brink en Matthijs Hofman.

Race 3 mocht ik als tiende aanvangen en ook hier kon ik meteen na de start langzaam mijn weg naar voren vinden. Een belangrijke concurrent, Robbin, zag ik van de baan gaan en hierdoor kon ik nog makkelijker de aansluiting vinden. Met nog ongeveer 4 minuten te gaan lag ik op een derde plaats en met nog twee rondes op de klok kon ik de tweede plaats overnemen van ook een belangrijke concurrent, Michel Zantvoort. Hierna merkte ik veel sneller te zijn dan de nummer 1, Luciano Trovato, alleen het gat was wel erg groot. Ik zette alles op alles en wist toch de aansluiting te vinden voor de laatste paar bochten van de laatste ronde. Een aanval was genoeg om tientallen meters voor de finish de eerste plaats over te nemen!

Met een eerste, zevende en eerste plaats werd ik gemakkelijk dagwinnaar en kon ik erg veel punten winnen op de concurrentie, wat een uitbreiding van het klassement betekent! Een top dag, een beker voor vaderdag!

Pap, bedankt voor alle support op en naast de baan het hele jaar door! Zonder jouw steun zou ik niet staan waar ik nu sta!

Geen reactie's

Geef een reactie