Regenkunsten in Oldenzaal tijdens KBO Cup 7 - Rick den Hartog
15785
post-template-default,single,single-post,postid-15785,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Regenkunsten in Oldenzaal tijdens KBO Cup 7

Regenkunsten in Oldenzaal tijdens KBO Cup 7

Regen in Oldenzaal, het begint weer een gewenning te worden. Zaterdag 7 oktober was het tijd voor een KBO Cup wedstrijd, de een na laatste van het seizoen en in tegengestelde richting. Dat is altijd spannend, maar de regen maakte het nog riskanter! Tijdens de eerste kwalificatie merkte ik dat ik ontzettend veel onderstuur had, waardoor ik de bochten bijna niet door kwam. Tijdens het rijden verplaatste ik mijn stoel naar voren, zodat ik meer druk kreeg op de voorwielen. Dit werkte, maar 3 snelle rondjes werden afgekapt door andere rijders die spinden en waarvoor ik moest uitwijken. Ik voelde dat ik de snelheid had en terwijl ik mijn laatste ronde in ging om een ultiem rondje te rijden, kwam er een rijder voor me die net was gespint en nu vlak voor mij weer begon te rijden. Niet erg slim, zijn rondje was namelijk toch al weg en nu had ik last van hem. Die last werd alleen maar erger toen hij halverwege de ronde spinde en ik hem niet meer kon ontwijken. Ook mijn laatste ronde werd ‘t hem niet, waardoor ik als 9e de race aan moest vangen. Ik kon langzaam oprukken naar een 5e plaats, waarna ik te overmoedig raakte. In de regen is het lastig inhalen, maar omdat het me al een paar keer was gelukt, werd ik te gretig. Hierdoor mislukte een inhaalactie, waardoor ik spinde en op een 11e plek terecht kwam. Een hele domme fout van mezelf, er waren nog maar 3 rondjes te gaan, dus een goede uitslag zat er niet meer in. Uiteindelijk finishte ik als 10e. Dit was een 6e plaats in de Pro klasse, waarin ik rijd. Ik had wel de op een na snelste rondetijd gereden, dus de snelheid zat goed. Race 2 had ik betere hoop en plaatste ik mijn stoeltje nog verder naar voren. Hierdoor had ik een veel betere balans en kwam ik tot nog meer snelheid. Ik kwalificeerde me op plaats 1, met de complete top 5 binnen 0,2 seconde. Tijdens de start kwam ik goed weg, waarna ik een gaatje had. Dit gat bleef gedurende de race ongeveer gelijk met kampioenschapsleider Niels Mutser. Ik won de race en wist toch nog een podium veilig te stellen, een 3e plaats overall. Niels Mutser werd dagwinnaar, waarmee hij niet meer in te halen is in het kampioenschap. De finale in november gaat voor mij dus om de tweede plaats in het kampioenschap, felicitaties aan Niels!
Geen reactie's

Geef een reactie