Rick in laatste huurkartwedstrijd naar 3e plaats Nederlands Belgisch kampioenschap - Rick den Hartog
15805
post-template-default,single,single-post,postid-15805,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Rick in laatste huurkartwedstrijd naar 3e plaats Nederlands Belgisch kampioenschap

Rick in laatste huurkartwedstrijd naar 3e plaats Nederlands Belgisch kampioenschap

Op zaterdag 18 november was het tijd voor mijn laatste huurkartwedstrijd. In de afgelopen periode van vier jaar, heb ik verschillende kampioenschappen verreden en gewonnen in de huurkarts. Bijna 100 wedstrijddagen hebben onderdeel uitgemaakt van de opstap richting hogere klasses en nu was het tijd voor de laatste, maar geen onbelangrijke. De Dutch Belgium Kart Challenge werd deze wedstrijd beslist in het Belgische Genk, het thuiscircuit van Max Verstappen. Na de eerste wedstrijd in mei, lag ik op een derde positie in het kampioenschap. Het doel was dan ook om een podium binnen te slepen!

De wedstrijddag begon met een trainingssessie van 15 minuten, welke redelijk goed verliep, alhoewel ik nog niet tevreden was. Het was erg koud, maar het rijden op deze prachtige baan blijft ontzettend gaaf. Ik werd ingedeeld in poule 1 en zou na de kwalificatie twee selectieheats rijden en een finale. Ik moest me als eerste kwalificeren, wat leidde tot een 16e plaats van de 67 rijders. Tijdens de tweede kwalificatie werden er namelijk veel snellere tijden gereden, dan op het moment dat ik met mijn groep op de baan was. Dat was even balen, maar tijdens de wedstrijden moest het gebeuren.

Race 1 startte ik als 6e en na een redelijk goede start kon ik gedurende de wedstrijd oprukken naar een derde plaats. De eerste twee rijders waren gevlogen en niet meer bij te halen in de korte race van 10 minuten. Derde plaats. Prima resultaat, al zat er qua snelheid meer in.

Tijdens race 2 zou ik het iets lastiger krijgen, ik moest nu namelijk tegen een snellere poule rijden en als 11e starten. Tijdens de start kwam ik in het gedrang terecht, maar langzaam kon ik een aantal plekken winnen en redelijk naar voren rijden. Met nog ongeveer 6 minuten op de klok (van de 10 minuten), begon het blijkbaar een klein beetje te miezeren. Aangezien de baan zo groot is, had nog geen enkele rijder dat door. Ik had ook nog geen spetters op mijn vizier en ik had ook aan de baan nog niks gemerkt. Toen ik het rechte stuk opkwam en iets opgeduwd werd door de rijders achter me, nam ik een klein stukje van de witte lijn aan de binnenkant van de bocht op volle snelheid mee. Dit was blijkbaar genoeg om de totale controle over de kart te verliezen en hard van de baan te spinnen. Aangezien het precies gebeurde op een gedeelte met hoge snelheid, moest ik het hele veld voorbij laten en als 32e mijn weg vervolgen. Toen ik na het rechte stuk bij bocht 1 kwam, waren er verschillende rijders ook daar van de baan gespind. Het was spekglad! Ik kon gelukkig de kart onder controle houden en had snel de regenlijnen aan de buitenkant van de bocht door. Vele rijders dachten nog via de binnenkant te kunnen rijden, maar overal spinden ze. Dit had tot gevolg dat ik een aantal keer van de baan gebeukt werd of rijders niet meer kon ontwijken die voor mij spinden. Complete chaos, waarin ik toch nog in de laatste vijf minuten van de 32e plaats naar de 15e plaats kon stijgen. In mijn enige vrije ronde op de natte baan kon ik nog de snelste rondetijd van iedereen noteren, maar daar heb ik helaas niks aan. Pure pech dat ik van de baan ging, hiermee verloor ik zeer kostbare punten voor het kampioenschap en moest ik uiteindelijk in de finale van een slechte startpositie vertrekken.

Met alle uitslagen van de dag bij elkaar, zou ik als 14e starten in de finale. We stonden lang op de startgrid totdat iedereen was opgesteld en ik ook nu kwamen de donkere wolken weer terug en begon het te spetteren. Dat leidde opnieuw tot chaos in de eerste bochten, maar dit keer kon ik er van profiteren en een paar plekken winnen. De natte baan maakte inhalen lastig. Op een gegeven moment kwam ik een rijder tegen, die ik mooi kon passeren na het uitkomen van een bocht voor plek 5, die mij hierna een keiharde beuk gaf. Gelukkig kon ik de kart onder controle houden, maar hij ging er weer vandoor met de plaats. Hierna probeerde ik nog tweemaal deze rijder in te halen, maar tot twee keer toe werd ik bijna het gras ingereden als ik niet van mijn gas ging. Zonde, hiermee eindigde als 6e in de finale en van de dag.

Aangezien ik de vorige keer 4e van de dag werd en qua punten in het kampioenschap als 3e lag, werd het nog even heel spannend of ik een podium zou scoren. Uiteindelijk bleek dat ik genoeg punten had om 3e van Nederland en Belgiƫ te worden in mijn laatste huurkartwedstrijd, een mooie afsluiter!

Hierbij wil ik dan ook de sponsoren die dit kampioenschap mogelijk hebben gemaakt bedanken; Deukspot, Den Hartog Security, Spirit Drink, Promostore, Van der Valk Hotel Stein-Urmond, De Borduurshop, The Maxx Veenendaal, Fietskopen.nl en PRO Administratie.

 

Geen reactie's

Geef een reactie