4e van Nederland, samenvatting 2019 seizoen - Rick den Hartog
16282
post-template-default,single,single-post,postid-16282,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

4e van Nederland, samenvatting 2019 seizoen

4e van Nederland, samenvatting 2019 seizoen

Het 2019 kartseizoen zit erop, tijd voor een samenvatting. Ik ben 4e van Nederland geworden, nét naast het podium dus. Wat is er nu allemaal gebeurd gedurende de 12 wedstrijden? Je leest het in deze samenvatting!

Race 1 | Roosendaal

Na 2 jaar nauwelijks indoor gekart te hebben, stond race 1 op de uitdagende kartbaan van Roosendaal te wachten. De eerste race is altijd even aftasten, wat doet de concurrentie en hoe rijd je ten opzichte van het veld? Toch bleek dat ik nog goed mee kon komen. Met een 3e plaats mocht ik direct het podium op en de hoeveelheid punten die ik deze dag gescoord had, was goed voor de leiding in het klassement.

Race 2 | Groningen

Voor de tweede race moesten we naar het noorden afreizen. Een voor mij onbekende baan, maar wat een spektakel. Lastige karts in de selectieheats brachten mij op een 9e positie voor de finale. Vele inhaalacties later finishte ik ditmaal nét naast het podium op plek 4. Opnieuw prima punten!

Race 3 | Poeldijk

De grootste indoor kartbaan van Nederland stond op de planning voor de derde race. Opnieuw had ik hier niet veel ervaring, slechts één keer eerder had ik de baan getest. Al snel bleek dat deze baan mij niet geheel lag. Lastige wedstrijden, ik kon de snelheid simpelweg niet goed genoeg vinden. Deze dag sloot ik teleurstellend als 10e af.

Race 4 | Middelburg

Na het tegenvallende resultaat stond er in het verre Zeeland opnieuw een lastige dag te wachten. Geen gekke dingen, maar slechts een 8e plaats als resultaat. Ondertussen viel ik in de tussenstand terug naar de tweede plek, maar ik wist dat mijn banen nog moesten komen. Vooral in Oldenzaal en Eefde zou ik punten in kunnen lopen.

Race 5 | Swalmen

Voor de vijfde race in het seizoen gingen we naar Limburg. Hier ligt vlakbij de Max Verstappen shop een mooie indoorbaan, waar ik prima punten kon scoren. Een mindere kart in de finale verknalde de kansen op het podium, waarna ik met alle moeite de 4e plek veilig kon stellen.

Race 6 | Oldenzaal

Yes, eindelijk één van mijn favoriete circuits. Een outdoorbaan en alle motivatie om de beste punten mee naar huis te nemen! Alles verliep goed en ik mocht in de finale vanaf Pole Position starten. Een rijder achter mij dacht in één van de eerste bochten de race te kunnen winnen, terwijl ik zelfs verdedigde. Hij gooide zijn kart ernaast, beukte mij van de baan en ik verloor direct zo’n 5 plaatsen. Uiteindelijk kon ik P2 veiligstellen, maar de winst was zeker mogelijk geweest.

Race 7 | Eefde

Vlak voor de zomerstop reden we op Karting Eefde, opnieuw één van de banen waar ik goede punten kon scoren. Wisselvallige weersomstandigheden zorgden voor spannende wedstrijden. De kartloting pakte enorm slecht uit, waardoor ik als 12e van start moest in de finale. Na een paar rondjes lag ik al op de 5e positie, waarna ik plots vol van de baan gereden werd. Ik moest vanaf de laatste positie weer terug rijden, maar meer dan de 10e plaats zat er niet meer in. De rijder die de beuk gaf werd tevens gediskwalificeerd.

Race 8 | Roosendaal

Na de zomerstop gingen we weer van start in Roosendaal. Niet mijn favoriete baan, maar na de 3e plaats van race 1 zag het er goed uit. Deze dag sloot ik uiteindelijk als 6e af, waar ik niet geheel tevreden mee was.

Race 9 | Eefde

Tijd voor de herkansing in Eefde, zou ik nu eindelijk tevreden naar huis gaan? Na een aantal goede selectieheats mocht ik als 2e van start in de finale, maar ik wist al dat ik liever als 3e zou starten. Als 2e sta je namelijk aan de linkerkant, terwijl de eerste drie bochten naar rechts gaan. Ik kon niets anders dan als 4e aansluiten na deze bochten, wat uiteindelijk ook mijn finishpositie zou zijn. Al voor de derde keer dit seizoen op plek 4.

Race 10 | Oldenzaal

Een dag voor de 10e wedstrijd kreeg ik te horen dat we waarschijnlijk na het weekend al moesten beslissen over het laten inslapen van mijn allerbeste maatje, mijn hond Mazzel. Ik wist nog niet of ik wel van start zou gaan, maar in de ochtend besloot ik tóch af te reizen naar Oldenzaal. Uiteindelijk kon ik met een 5e positie redelijk tevreden naar huis. Twee weken later hebben we Mazzel uiteindelijk in laten slapen…

Race 11 | Oldenzaal

De op één na laatste wedstrijd zou eigenlijk in Nijmegen verreden worden, maar door het onverwachtse sluiten van de baan werd de race verplaatst naar Oldenzaal. In de finale streed ik mee voor plaatsen in de top 5, totdat ik in de laatste ronde bewust in de rondte gebeukt werd. Achteraan aansluiten en te weinig tijd om überhaupt nog in de buurt van het veld te komen. P13 over de streep en kostbaar punten verlies voor het kampioenschap.

Race 12 | Middelburg

De laatste race zou alles of niets worden. Met een vierde plek in het kampioenschap en 8 punten achterstand op de nummer 3, was alles nog mogelijk. Op papier kon ik zelfs nog kampioen worden, zó dicht bij elkaar lag het. Alles verliep voorspoedig, totdat ik in de laatste selectieheat een kart lootte die op het rechte stuk zo’n 4 meter verloor ten opzichte van de rest. De 9e plaats in deze race bracht mij voor het eerst dit seizoen in de B finale. Dat gold ook voor de nummers 3 (Sem Knopjes) en 5 (Dion de Goeij) in het kampioenschap. Dion startte de finale als 1e, ik als 2e en Sem mocht als 3e beginnen. Toch ging het in deze finale om de eer, de 3e plek in het kampioenschap was niet meer haalbaar. Ik kon de finale winnen, maar daar kwam ik niet voor.

Eindstand

Uiteindelijk heb ik in totaal 894,5 punt bij elkaar gereden gedurende het kampioenschap, 1,5 punt meer dan de nummer 3 in het kampioenschap, Sem Knopjes. Zijn schrap was echter lager dan die van mij, waardoor ik toch nog achter hem terecht kwam. Mijn felicitaties gaan uit naar hem, maar ook naar Ayrton Berg (P2) en Vica Schledz (P1). Ik kan positief terugkijken naar het seizoen, maar ben benieuwd hoe het klassement eruit had gezien als de twee opzettelijke acties niet waren gebeurd…

Den Hartog Racing

In 2020 komen we sterker terug, maar doe ik dit niet zelf. 6 jongens zullen onder de vlag van Den Hartog Racing uitkomen in de strijd om de titels Nederlands Kampioen Huurkarts 2020. We trappen op 7 maart af in Middelburg!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.