Veel pech in het Duitse Kerpen - Rick den Hartog
15933
post-template-default,single,single-post,postid-15933,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Veel pech in het Duitse Kerpen

Veel pech in het Duitse Kerpen

De vierde ronde van het Nederlands Kampioenschap Chrono Karting werd verreden in Kerpen, Duitsland. Dit circuit was nieuw voor mij, maar met de hoogteverschillen zeker een unieke baan. Na een goede kwalificatie met opdrogende condities bleek ik de 11e tijd te hebben gereden uit 35 rijders. De eerste poulewedstrijd moest ik als 14e aanvangen en hier ging het in de eerste ronde al mis. Na een super goede start (binnen een paar bochten op de 9e positie), werd ik door een andere rijder gelanceerd en belandde ik in het gras. Gelukkig kon ik de kart weer starten om mijn weg te vervolgen, maar helaas was het veld al uit mijn zicht verdwenen. Resultaat: 19e.

De tweede poulewedstrijd moest ik opnieuw als 14e starten, waarna ik snel op kon rukken naar een 10e positie. Na een paar rondes werd ik door een andere coureur van de baan gereden, waarbij ik uiteindelijk stil kwam te staan op een gevaarlijke positie op de baan. Hierna kreeg ik niet snel genoeg mijn kart gestart, waardoor ik uitviel en een ‘DNF’ achter mijn naam kreeg.

Hierdoor moest ik de finale als 32e aanvangen. Na een redelijk goede eerste bocht, kwam ik in de clinch met een paar andere rijders in de tweede bocht. Ik kon ze niet meer ontwijken toen ze ineens stil stonden en moet van achteraan mijn weg vervolgen. Uiteindelijk kwam ik als 28e over de finish, niet het resultaat waar we op gehoopt hadden deze wedstrijd. Op naar Spa Francorchamps voor ronde 5!

Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.