Vice kampioen KBO Cup 2017 - Rick den Hartog
15793
post-template-default,single,single-post,postid-15793,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Vice kampioen KBO Cup 2017

Vice kampioen KBO Cup 2017

Zaterdag 4 november werd de seizoensfinale van de KBO Cup verreden in Oldenzaal. Het beloofde een droge dag te worden en ik kon de tweede plaats in het kampioenschap bijna niet meer verspelen, maar ik kon ook geen eerste meer worden. De kampioen was namelijk al bekend, Niels Mutser. Wanneer mijn directe concurrent Thony Everhardus twee keer eerste zou worden en ik twee keer zesde, zou ik de tweede plaats in het kampioenschap kwijt raken. De kwalificatie van race 1 verliep super, Pole Position voor race 1 met de complete top 4 binnen 0.080 seconde. Naast mij op de grid stond Thony en tijdens de eerste rondes kon ik een klein gaatje slaan. Hierna maakte ik een foutje, waarna Thony en de rest van het veld aanhaakte bij mij. Ik moest verdedigen, maar Thony wist mij op een mooie manier te passeren. Hier kwam ook Niels mee, waarna hij keihard begon te verdedigen. Het veld bleef dicht bij elkaar en ik zat tegen het einde van de race nog steeds achter Niels. Opeens kreeg ik van achteren duwtjes, waardoor ik een bocht niet meer kon halen, terwijl ik vol op mijn rem stond. Een hoop rijders kwamen mij hierdoor voorbij en ik finishte als 7e. Thony won de race en dat was voor mijn kampioenschap natuurlijk absoluut niet goed. Ook tijdens de tweede kwalificatie zat het dicht bij elkaar, ik kwalificeerde me als 2e achter Thony. Ik had een goede start, maar kon hem net niet passeren. Hierna volgde een lange strijd tussen Thony, Niels, Emiel Drent en mij. Niels won, Thony werd 2e en ik 3e. Totaal niet mijn gehoopte resultaat, ik werd namelijk 5e van de dag. Echter, het was genoeg om het kampioenschap op een tweede plaats af te sluiten achter Niels Mutser en voor Thony Everhardus! Dank aan de organisatie voor opnieuw een leuk seizoen!

Geen reactie's

Geef een reactie