Weersomstandigheden spelen belangrijke rol tijdens NK3 in Eindhoven! - Rick den Hartog
15923
post-template-default,single,single-post,postid-15923,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Weersomstandigheden spelen belangrijke rol tijdens NK3 in Eindhoven!

Weersomstandigheden spelen belangrijke rol tijdens NK3 in Eindhoven!

De derde ronde van het Nederlands Kampioenschap Chrono 2-takt werd verreden in Eindhoven met erg warme temperaturen. Op vrijdag kon ik maar een kwartiertje trainen, omdat ik ontzettend last had van mijn ribben. Hiertoe besloten we rust te nemen en te sparen voor de rest van het weekend. Zaterdags kon ik gebruik maken van mijn nieuwe ripprotector, waardoor ik meer meters kon maken en de kwalificatie afsloot op een 24e positie. Erg ontevreden omdat ik opgehouden werd door andere rijders. Tijdens de start van de eerste race kwam ik goed weg, totdat we bij de tweede bocht aankwamen en ik een aantal rijders voor me van de baan zag schuiven. Ik besloot hierop rustig aan te remmen en ruimte te houden, maar een rijder achter me was het hier niet mee eens en reed tegen mijn achterkant aan. Hierdoor reed ik tegen mijn voorganger en klikte mijn bumper in, wat een straf van 5 secondes opleverde. Uiteindelijk kon ik de race als 23e, inclusief straf, eindigen. Vlak voordat de tweede race begon, begon het te stortregenen en was de ambulance uitgerukt naar een ongeluk op het paddock. Door deze redenen konden wij niet van start en doordat de baan zo ondergelopen was, moest zelfs de finale afgelast worden. Hierdoor bleef ik op de 23e positie staan. Op naar Kerpen (Duitsland) over drie weken!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.