Winst in Huizen! - Rick den Hartog
15954
post-template-default,single,single-post,postid-15954,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Winst in Huizen!

Winst in Huizen!

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dat begint natuurlijk altijd met veel trainen. Afgelopen jaar heb ik deelgenomen aan het Chrono kampioenschap met privé karts, dit seizoen zal ik echter terug keren naar mijn ‘roots’; de huurkarts. Omdat dit zeer anders is ten opzichte van de snelle 2-takt karts, wilde ik voor de start van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts nog even een wedstrijd ‘oefenen’. Ik besloot om een week voor de start van het NK deel te nemen aan de eerste wedstrijd van het clubkampioenschap Formula Karting bij Coronel in Huizen. Zonder verwachtingen gingen we er naar toe en tijdens de training reed ik ongeveer de vijfde rondetijd, prima en tevreden. Daarna werd er geloot voor de kwalificatieraces, welke bestonden uit een one-lap qualify en een kwalificatierace waarin je je kon plaatsen voor de grote finale. Ik lootte een sterke poule en moest genoegen nemen met een vijfde plaats in de 1-ronde kwalificatie. Ik stond echter wel aan de binnenkant op de startopstelling en dat gaf mogelijkheden. Direct kon ik dan ook de rijder voor mij inhalen en daarna werd het een beetje ‘duw-en-trek-werk’ in de eerste bochten. De twee rijders voor mij raakte in de clinch en ik kon er mooi omheen rijden. Ik lag tweede, maar de nummer één was gevlogen. Hierna was het zaak om de snelheid te houden en constante rondetijden te rijden om het gat naar de rijders achter mij te handhaven. Dit lukte en na 15 rondes zag ik de finishvlag als tweede. Dit gaf een mooi uitgangspunt voor de finale, die ik als derde mocht aanvangen vanwege de andere kwalificatie poule. Opnieuw stond ik aan de binnenkant en kon ik hetzelfde trucje herhalen, tweede plaats na de eerste bocht! Ik zat achter de baanrecordhouder van de betreffende kartbaan en wist dat hij snel is, heel snel. De eerste paar bochten had ik het idee dat ik sneller kon dan hij reed, maar besloot even achter hem aan te blijven rijden om het gat naar de rijders achter ons te vergroten. Na een ronde of vier wilde ik er voor gaan, ik remde onder de tunnel een meter op hem in, probeerde daarna meer snelheid mee te nemen, maar hij gooide het gat terecht dicht. Ik sneed wijd aan en de volgende bocht was het gat dan toch daar. Ik gooide de kart er tussen en zag de open ruimte van de eerste positie voor me. Al snel kon ik het gat uitbreiden en met zo’n acht seconden voorsprong werd ik als eerste afgevlagd. Een mooie overwinning in deze ‘oefenrace’, op naar de eerste race van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts in Roosendaal op 23 februari 2019.

Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.