Zeer natte omstandigheden beëindigen de zomerstop voor KBO Cup ronde 6 - Rick den Hartog
15769
post-template-default,single,single-post,postid-15769,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Zeer natte omstandigheden beëindigen de zomerstop voor KBO Cup ronde 6

Zeer natte omstandigheden beëindigen de zomerstop voor KBO Cup ronde 6

Op 9 september was het eindelijk weer tijd voor de eerste race na de zomerstop. Gelukkig kwam ik meteen lekker in mijn ritme in de harde regen tijdens de eerste kwalificatie. Het kwam met bakken uit de lucht, wat ik echter erg leuk vind om in te rijden. Ik kon de kwalificatie redelijk domineren, de eerste rondes waren snel, tot nu toe eerste. Toen moest ik even op zoek naar een gaatje in het veld met rijders, wat me twee rondjes kostte. In de laatste ronde kon ik met een tiende van een seconde Pole Position pakken voor race 1. Een goede uitgangspositie, inhalen in de regen op slicks is namelijk erg lastig. Ik wist wel dat titelverdediger Niels Mutser naast mij stond op de startgrid. De start verliep prima, wat een klein gaatje naar Niels opleverde. Tijdens de race drong hij aan en reed continu op mijn bumper, totdat hij in de op een na laatste ronde een inhaalactie probeerde en spinde. De laatste ronde begon het nog harder te regenen en nam ik geen risico meer, mijn eerste winst in de KBO Cup was een feit!
Nadat alle klasses gereden hadden, begon het wat op te drogen. Alles was inmiddels wel nat geworden, van schoenen tot helm, alles onder het zand en water. Toen kwam het zonnetje en was het tijd voor kwalificatie 2, wat echter nog wel op een natte baan was. Ik kwam lastig en traag in mijn ritme, wat lang een zevende plaats inhield. In de laatste ronde kon ik er een 2e plaats uit persen. Opnieuw stond Niels naast me op de startgrid, hij ditmaal op de eerste plaats. Tijdens de race droogde de baan snel op, wat leidde tot verschillende racelijnen waarbij het gat tussen mij en Niels ongeveer hetzelfde bleef. Ik kon geen aanval inzetten, maar wist dat het om de snelste rondetijd zou draaien. Dit omdat Niels en ik beide hetzelfde aantal punten zouden gaan halen. De laatste rondes probeerde ik daarom een snelle rondetijd te rijden, risico kon ik nemen omdat we een ontzettend groot gat hadden naar de rest van het veld. In de op een na laatste ronde nam ik iets te veel risico, waardoor ik naast de baan kwam en een snelle ronde verloor. Ook in de laatste ronde lukte het me niet om een snellere tijd neer te zetten dan Niels. Ik werd afgevlagd als tweede, waarmee ik ook tweede werd in het dagklassement met hetzelfde aantal punten als de winnaar, Niels Mutser. Thony Everhardus completeerde het podium met een nette derde plaats. Morgen is het meteen weer racedag, Outdoor Sprint Cup ronde 5 in Lelystad.
Geen reactie's

Geef een reactie